Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felix

Felicia, Felice

De naam Felix betekent 'voortvarend', 'met vreugde' of 'de gelukkige'. De man Felix die we kennen uit de bijbel was waarschijnlijk alles behalve de gelukkige.

De naam Felix betekent 'voortvarend', 'met vreugde' of 'de gelukkige'. De man Felix die we kennen uit de bijbel was waarschijnlijk alles behalve de gelukkige. Hij was stadhouder over Judea, maar kreeg de mensen niet onder controle. Hij regeerde met harde hand en werd uiteindelijk afgezet.

Is de naam Felix populair in Nederland?

De naam Felix kan zowel aan jongens als aan meisjes gegeven worden. De laatste jaren steeg het aantal jongens met deze naam alleen maar, maar in 2017 daalde het naar 96. Daarmee staat de naam op plek 175. Slechts één meisje werd in 2015 Felix genoemd.

Heeft Felix een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Felix is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Felix terugvinden?

De naam Felix is te vinden in Bijbelboek Handelingen 23:24

Hoeveel keer komt de naam Felix voor in de bijbel?

De naam Felix komt 10 keer voor in de bijbel

Wie was Felix en wat deed hij?

Antonius Felix is stadhouder over Judea van 52 tot 60 voor Christus. Hij is een vrijgelaten huisslaaf van de keizerlijke familie. Wanneer Paulus meegenomen wordt om een eerlijk proces te krijgen, komt hij terecht bij stadhouder Felix. Hij verhoort hem samen met zijn aanklager Ananias. Felix veroordeelt Paulus uiteindelijk niet, maar houdt hem wel gevangen. Als Felix samen met zijn vrouw Drusilla, die een jodin is, met Paulus over rechtvaardigheid, zelfbeheersing en het toekomstig oordeel spreekt, wordt hij erg bang. Hij laat Paulus vrij in de hoop smeergeld van Paulus te krijgen. Dat blijkt echter ijdele hoop.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--