Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Filippus

Philip, Filip

De naam Filippus betekent 'paardenvriend'. Het is van oorsprong een Griekse naam.

De naam Filippus betekent 'paardenvriend'. Het is van oorsprong een Griekse naam. De naam is een latinisering van het Griekse Philippos. Hij was één van de twaalf discipelen van Jezus en hij was evangelist.

Is de naam Filippus populair in Nederland?

De naam Filippus is niet populair in Nederland. De naam wordt gemiddeld minimaal twee keer per jaar aan een kind gegeven. In 2015 kregen vier kinderen deze naam. Daarmee stond de naam op plek 1956. De afgeleide naam Filip is wel populairder. In 2013 kregen 79 kinderen deze naam.

Heeft Filippus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Filippus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Filippus terugvinden?

De naam Filippus is te vinden in Bijbelboek Matteüs 10:3

Hoeveel keer komt de naam Filippus voor in de bijbel?

De naam Filippus komt 48 keer voor in de bijbel

Wie was Filippus en wat deed hij?

Filippus is één van de twaalf discipelen van Jezus. Filippus wordt in enkele passages genoemd in de Bijbel. Bijvoorbeeld als Jezus vraagt hoeveel het kost om broden voor 5000 mensen te kopen. Ook vraagt Filippus tijdens het laatste avondmaal aan Jezus om de Heer te tonen.

Filipus en de andere discipelen worden uitgestuurd om het Evangelie te verkondigen. Ze ontvangen speciale krachten. Uiteindelijk zal Filippus ook de kruisdood sterven, nadat hij het Evangelie in Frygië aan het verkondigen is met Bartholomeüs. Wanneer zij aan het kruis hangen, ontstaat er een aardbeving. Dankzij het gebed van Filippus stopt de aardbeving en kunnen de mensen ontkomen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--