Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gera

Gerry

De naam Gera betekent 'sterk' of 'dapper met de speer'. Het is niet bekend of deze persoon in de Bijbel ook daadwerkelijk zijn naam te danken had aan zijn vaardigheden.

De naam Gera betekent 'sterk' of 'dapper met de speer'. Het is niet bekend of deze persoon in de Bijbel ook daadwerkelijk zijn naam te danken had aan zijn vaardigheden. Gera zou ook iets als 'graan' kunnen betekenen.

Is de naam Gera populair in Nederland

Nee, de naam is niet populair in Nederland. Sinds 2006 zijn er zestien meisjes Gera genoemd. In 2007 was er een piek te zien, toen kregen vijf kinderen deze naam. In 2016 stond de naam op plek 2594 van de populairste kindernamen.

Heeft Gera een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Gera is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Gera terugvinden?

De naam Gera is te vinden in Bijbelboek Genesis 46:21

Hoeveel keer komt de naam Gera voor in de bijbel?

De naam Gera komt 10 keer voor in de bijbel

Wie was Gera en wat deed zij?

Gera komt een paar keer voor in de Bijbel in een geslachtsregister of slechts als passage. Het is niet duidelijk of het steeds om dezelfde Gera gaat. In 1 Kronieken:8 staat dat Gera de zoon van Bela is. Simi, de zoon van Gera, wordt een keer heel boos op koning David en vervloekt hem zelfs. Simi vindt dat David het koningschap naar zich toegeëigend heeft en dat het aan zijn grootvader Saul toebehoort.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--