Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gersom

Gershon

De naam Gersom betekent 'vreemdeling' en komt voort uit de betekenis die Mozes gegeven heeft bij de geboorte van zijn zoon.

De naam Gersom betekent 'vreemdeling' en komt voort uit de betekenis die Mozes gegeven heeft bij de geboorte van zijn zoon. Mozes zei dat hij een vreemdeling geworden was in een vreemd land. Hiermee verwijst hij naar het land Midian waar hij naartoe gevlucht was.

Is de naam Gersom populair in Nederland

De naam Gersom wordt zelden gegeven aan een kind. In totaal hebben de afgelopen vijftien jaar elf kinderen deze naam gekregen. In 2007 kregen de meeste kinderen deze naam, namelijk zes. De positie van de naam is daarom ook erg laag. In 2010 stond deze naam nog op plek 3436.

Heeft Gersom een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Gersom is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Gersom terugvinden?

De naam Gersom is te vinden in Bijbelboek Exodus 2:22

Hoeveel keer komt de naam Gersom voor in de bijbel?

De naam Gersom komt 7 keer voor in de bijbel

Wie was Gersom en wat deed hij?

Gersom is de zoon van Mozes en Zippora en heeft één broer, Eliëzer. Gersom zelf krijgt één kind die Sebuël heet. Gersom de zoon van Mozes wordt verder niet meer echt beschreven. Maar er zijn meer personen met de naam Gersom in de Bijbel. Zo worden de nakomelingen van Gersom, de zoon van Levi, bijvoorbeeld Gersonieten genoemd. Zij spelen een belangrijke rol in de diensten in de Tabernakel. Zij vormen één van de grote drie afdelingen van de Levieten. Deze familie bestaat uit meer dan 10.000 mensen. In het gebied van Manasse, Issaschar, Aser en Naftalie krijgen de Gersonieten dertien steden met weidegrond toebedeeld. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--