Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goliat

Goliath

De Bijbelse naam Goliat betekent iets als 'balling', of 'gevangene'.

De Bijbelse naam Goliat betekent iets als 'balling', of 'gevangene'.

Is de naam Goliat populair in Nederland?

De Bijbelse naam Goliat is geen populaire naam in Nederland. De afgelopen jaren zijn er slechts een paar jongetjes geboren met deze naam.

Heeft Goliat een negatieve betekenis?

De betekenis van de Bijbelse naam Goliat is negatief. Daarnaast zorgt het verhaal van de reus Goliat in de Bijbel ook voor een negatieve connotatie.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Goliat terugvinden?

De naam Goliat is onder andere te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 17:1.

Hoeveel keer komt de naam Goliat voor in de bijbel?

De naam Goliat komt 10 keer voor in de bijbel

Wie was Goliat en wat deed hij?

Goliat is een grote Filistijnse reus, van bijna 3 meter lang. Als het leger van het volk Israël het kamp heeft opgeslagen in de Terebintenvallei, tegenover de Filistijnen, komt Goliat naar voren. Veertig dagen lang maakt hij elke dag Israël en God belachelijk. Hij daagt de soldaten uit tot een tweegevecht, waarbij de winnaar het verliezende volk als slaven krijgt. Het leger van Israël is verlamd van schrik.

Dan verschijnt David op het strijdtoneel. Hij windt zich op over het feit dat God belachelijk wordt gemaakt. Met de hulp van de Heer doodt hij Goliat met zijn slinger. Hierop vluchten de Filistijnen en winnen de Israëlieten deze oorlog. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--