Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hadad

De betekenis van de Bijbelse naam Hadad is niet helemaal duidelijk, maar het zou iets als 'schreeuw' of 'hard geluid' kunnen betekenen.

De betekenis van de Bijbelse naam Hadad is niet helemaal duidelijk, maar het zou iets als 'schreeuw' of 'hard geluid' kunnen betekenen. 

Is de naam Hadad populair in Nederland?

De Bijbelse naam Hadad is niet populair in Nederland. De naam wordt zowel aan meisjes als aan jongetjes nauwelijks gegeven.

Heeft Hadad een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hadad is niet negatief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hadad terugvinden?

De naam Hadad is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 36:35.

Hoeveel keer komt de naam Hadad voor in de bijbel?

De naam Hadad komt 12 keer voor in de bijbel

Wie was Hadad en wat deed hij?

Er zijn een aantal mannen in de Bijbel die de naam 'Hadad' dragen. De bekendste daarvan is waarschijnlijk een tegenstander van koning Salomo.

Koning Davids legeraanvoerder Joab heeft alles wat mannelijk is gedood in Edom. Hadad is op dat moment nog heel jong. Hij is lid van het Edomitische koningshuis, en weet met een aantal hovelingen van zijn vader te ontkomen. Ze vluchten naar Egypte, waar de farao Hadad voedsel en land beloofd.

Zodra Hadad hoort dat David en Joab zijn gestorven, wil hij toch terugkeren naar het land van zijn voorouders. Dat doet hij, en hij brengt Israël veel schade toe. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--