Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hadassa

De Bijbelse naam Hadassa betekent in het Hebreeuws iets als 'Mirte'. Dat is een plant die in de Bijbel een aantal keer genoemd wordt.

De Bijbelse naam Hadassa betekent in het Hebreeuws iets als 'Mirte'. Dat is een plant die in de Bijbel een aantal keer genoemd wordt. Het is de oorspronkelijke joodse naam van Ester. 

Is de naam Hadassa populair in Nederland?

De Bijbelse naam Hadassa is niet heel erg populair in Nederland. De naam wordt jaarlijks aan zo'n 10 pasgeboren meisjes gegeven.

Heeft Hadassa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hadassa is niet negatief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hadassa terugvinden?

De naam Hadassa is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ester 2:7.

Hoeveel keer komt de naam Hadassa voor in de bijbel?

De naam Hadassa komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Hadassa en wat deed zij?

Het Joodse volk leeft in ballingschap in Perzië. Ze worden vervolgd om hun geloof. Als koningin Vashti wordt verstoten, omdat zij haar schoonheid niet wil laten zien op een feest, wordt Hadassa, een mooi Joodse meisje, gekozen tot nieuwe koningin. Ze krijgt de Perzische naam Esther (=ster), genoemd naar de Perzische godin van de liefde.

Het volk wordt nog steeds vervolgd. Er wordt zelfs een wet gemaakt om het volk uit te roeien. Op verzoek van haar neef Mordechai,vraagt ze een gesprek aan met de koning, wat haar het leven kan kosten. Gelukkig is de koning in een goede bui en mag ze haar vraag stellen. Ze vraagt om redding van haar volk.

De wet kan niet meer teruggedraaid worden en daarom wordt er besloten dat de Joden zich mogen verweren. Zo redt Esther haar volk.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--