Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hanna

Hannah, Anna, Johanna, Hanne

De naam Hanna betekent vanuit het Hebreeuws 'God heeft mij begenadigd' of 'genade van God'.

De naam Hanna betekent vanuit het Hebreeuws 'God heeft mij begenadigd' of 'genade van God'. Dit komt terug in het Bijbelverhaal van Hanna: na vurig bidden krijgt ze een zoon: Samuel. 

Is de naam Hanna populair in Nederland?

Hanna is een populaire meisjesnaam in Nederland. In 2017 werden er 443 meisjes 'Hanna' of 'Hannah' genoemd. Ook jongens krijgen soms de naam 'Hanna', maar dit is vooral als volgnaam.

Heeft Hanna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hanna is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hanna terugvinden?

De naam Hanna is te vinden in de Bijbelboeken 1 Samuel 1:1 en Lucas 2:36.

Hoeveel keer komt de naam Hanna voor in de bijbel?

De naam Hanna komt 19 keer voor in de bijbel

Wie was Hanna en wat deed zij?

Elkana heeft twee vrouwen: Peninna en Hanna. Peninna krijgt kinderen, maar God houdt Hanna's moederschoot gesloten. In tranen bidt Hanna tot de Heer en legt een gelofte af: als God haar een zoon geeft, zal zij hem teruggeven aan God. Dan wordt Hanna's gebed verhoord: ze wordt zwanger en baart een zoon: Samuel.

Zodra haar zoon van de borst is, lost ze haar gelofte in en brengt ze Samuel naar de tempel. Daar groeit hij op onder de hoede van priester Eli. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--