Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Henoch

Henoch betekent 'geïnitieerde' en 'toegewijde'. De naam was enigszins toepasselijk voor Henoch, de zoon van Jered, omdat zijn band met God zo hecht was dat 'Hij hem wegnam'.

Henoch betekent 'geïnitieerde' en 'toegewijde'. De naam was enigszins toepasselijk voor Henoch, de zoon van Jered, omdat zijn band met God zo hecht was dat 'Hij hem wegnam'.

Is de naam Henoch populair in Nederland?

De naam komt zelden voor in Nederland. Minder dan vijftig mensen hebben de naam als eerste naam of als volgnaam. De gemeentes waar Henoch het meeste voor lijkt te komen zijn Ede, Renkum, Middelburg en Groningen.

Heeft Henoch een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Henoch is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Henoch terugvinden?

De naam Henoch is te vinden in Bijbelboek Genesis 4:17 en Lucas 3:37.

Hoeveel keer komt de naam Henoch voor in de bijbel?

De naam Henoch komt 16 keer voor in de bijbel

Wie was Henoch en wat deed hij?

Er zijn twee belangrijke personen in de Bijbel die Henoch heten. De eerste is de oudste zoon van Kaïn. Na zijn ballingschap gaat Kaïn in het land Nod wonen. Daar ziet Henoch het levenslicht en wordt bovendien de stad die zijn vader had gebouwd naar hem vernoemd. De tweede, waarschijnlijk de bekendste, is de zoon van Jered en de vader van Metusalach. Het meest opzienbarende aan Henoch is de band die hij met God had. De Bijbel schrijft dat hij wandelde met God. Door die band is hij de eerste mens in de Bijbel die levend de hemel heeft betreden.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--