Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hizkia

Hizkia betekent 'Kracht van de Heer'. De Hizkia die de meesten kennen (uit 2 Koningen) stond bekend als een deugdzame koning.

Hizkia betekent 'Kracht van de Heer'. De Hizkia die de meesten kennen (uit 2 Koningen) stond bekend als een deugdzame koning. Hij was overigens niet bang om zijn macht te laten zien. Tijdens zijn regeringsperiode liet hij de offerplaatsen aan Asjera weghalen en verbrijzelde de Koperen Slang van Mozes.

Is de naam Hizkia populair in Nederland?

Er zijn een aantal mensen met de naam Hizkia. De naam kan aan zowel mannen als vrouwen worden gegeven, maar is niet heel erg populair. 

Heeft Hizkia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hizkia is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hizkia terugvinden?

De naam Hizkia is te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 16:20 en Matteüs 1:9.

Hoeveel keer komt de naam Hizkia voor in de bijbel?

De naam Hizkia komt 89 keer voor in de bijbel

Wie was Hizkia en wat deed hij?

Koning Hizkia is de zoon van koning Achaz en Abi, de dochter van de profeet Zacharia. In zijn tijd als koning wordt Jeruzalem, na de val van Israël door de Assyriërs, het toevluchtsoord voor de vluchtelingen. Jeruzalem komt tot bloei en wordt een bruisende stad. Hizkia is een deugdzame koning, maar niet helemaal zonder trots. Als hij geneest van een dodelijke ziekte, verspreidt het nieuws zich tot aan Babylon. Wanneer er een delegatie komt kijken, laat Hizkia zijn rijkdommen zien. Jesaja waarschuwt dat de Babyloniërs terug zullen komen om hem zijn schatten te ontnemen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--