Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hosea

Hosea betekent 'redding' of 'verlossing'. De bekendste Hosea was een profeet onder koning Jerobeam II.

Hosea betekent 'redding' of 'verlossing'. De bekendste Hosea was een profeet onder koning Jerobeam II. Hij probeerde het koninkrijk te redden van moreel verval. Dit zie je terug in het gelijknamige bijbelboek, waarin direct en fel taalgebruik door de profeet wordt gebruikt. 

Is de naam Hosea populair in Nederland?

Hosea komt vooral voor op de bijbelgordel, in de gemeentes Ede, Barneveld, Apeldoorn en Amersfoort. Maar ook daar is de naam zeldzaam. Sinds 2014 dragen zestien mannen en jongens de naam als voornaam.

Heeft Hosea een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Hosea is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Hosea terugvinden?

De naam Hosea is te vinden in het Bijbelboek Numeri 13:8 en Romeinen 9:25. 

Hoeveel keer komt de naam Hosea voor in de bijbel?

De naam Hosea komt 22 keer voor in de bijbel

Wie was Hosea en wat deed hij?

Hosea wordt profeet tijdens een turbulente periode voor Israël. Het land is niet meer wat het was en heeft God de rug toegekeerd. In zijn bijbelboek beklaagt Hosea zich over het verval van Israël en beschrijft haar als een 'ontrouwe vrouw'. Toch benadrukt hij dat God ondanks alles van Israël blijft houden. Net als bij zijn tijdgenoot Jesaja, zijn de profetiën van Hosea ook opgeschreven, alleen zijn deze minder optimistisch. Verbitterd beschuldigt hij het Israëlische volk van allerlei verschrikkelijke dingen en dat ze op hun tijd de boel zullen incasseren. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--