Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Isaak

Izak

Isaak is gebaseerd op 'sahaq' , wat 'lachen' betekent. Toen Isaaks moeder Sarah hoorde dat ze op haar hoge leeftijd nog een kind ging krijgen, moest zij lachen.

Isaak is gebaseerd op 'sahaq' , wat 'lachen' betekent. Toen Isaaks moeder Sarah hoorde dat ze op haar hoge leeftijd nog een kind ging krijgen, moest zij lachen.

Is de naam Isaak populair in Nederland?

De naam Isaak is een tijdje uit de mode geweest. Voor 1930 was het een aardig veel voorkomende jongensnaam. Na 2000 maakte Isaak weer een comeback en sinds 2014 hebben 207 mannen en jongens de naam als volgnaam.

Heeft Isaak een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Isaak is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Isaak terugvinden?

De naam Isaak is te vinden in onder andere het Bijbelboek Genesis 17:19 en Matteüs 1:2.

Hoeveel keer komt de naam Isaak voor in de bijbel?

De naam Isaak komt 146 keer voor in de bijbel

Wie was Isaak en wat deed hij?

Isaak is de zoon van Abraham en Sarah. Het nieuws van de engel over de geboorte van Isaak komt als grote verrassing voor de oude Abraham en Sarah. Laatstgenoemde kan het niet geloven en lacht erom. Dit wordt vaak geïnterpreteerd als hoongelach, maar het zou ook kunnen dat Sarah moest lachen van vreugde. Er is veel over Isaak geschreven, bijvoorbeeld hoe hij bijna wordt geofferd als God Abraham op de proef stelt. Daarnaast lees je in de Bijbel hoe Isaak zijn vrouw Recekka ontmoet en het verhaal van zijn zoons Jakob en Esau.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--