Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jakim

Joachim, loakim, Akim

Jakim is een Hebreeuwse jongensnaam. De naam betekent waarschijnlijk iets als 'Hij zal doen staan' of 'geschapen door God'.

Jakim is een Hebreeuwse jongensnaam. De naam betekent waarschijnlijk iets als 'Hij zal doen staan' of 'geschapen door God'.

Is de naam Jakim populair in Nederland?

Jakim is geen populaire naam. In Nederland wordt er maar een enkeling per jaar Jakim genoemd. Het wordt in de regel alleen als jongensnaam gebruikt.

Heeft Jakim een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jakim is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jakim terugvinden?

De naam Jakim is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 8:19. 

Hoeveel keer komt de naam Jakim voor in de bijbel?

De naam Jakim komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Jakim en wat deed hij?

In de Bijbel kennen we twee Jakim's: een nakomeling van Benjamin en een nakomeling van Aäron. Over de nakomeling Jakim van Benjamin weten we niets. De nakomeling van Aäron wel: Deze Jakim wordt ingedeeld als een van de 24 priesters. Deze Levitische priesters dienen in de tempel en vervullen de plichten die hun voorvader Aäron heeft vastgelegd, op bevel van de Heer.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--