Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jara

Yara

Jara zou ‘prinses’, ‘lente’, maar ook 'honingraat', ‘aarden’ of ‘waterkan’ kunnen betekenen.

Het is niet helemaal duidelijk wat de naam Jara betekent. Het zou kunnen staan voor ‘prinses’ of ‘lente’, maar ook voor 'honingraat', ‘aarden’ of ‘waterkan’. De naam Yara betekent volgens veel bronnen ‘prinses’. 

Is de naam Jara populair in Nederland?

Jara is zowel een jongens- als meisjesnaam, maar er wonen maar acht jongens/mannen in Nederland met de voornaam Jara. Als meisjesnaam komt het iets vaker voor. In 2016 werd de naam 36 keer gegeven, en in de jaren daarvoor rond de vijftig keer.

Heeft Jara een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jara is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jara terugvinden?

De naam Jara is te vinden in het Bijbelboek 1 Kronieken 9:42

Hoeveel keer komt de naam Jara voor in de bijbel?

De naam Jara komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Jara en wat deed zij?

In de Bijbel wordt gesproken over een man die Jara heet. In 1 Kronieken 9 wordt de stamboom van Saul gegeven. Saul is de eerste koning van de Israëlieten en hij is afkomstig uit de stam Benjamin. Saul behaalt grote successen bij het verslaan van Filistijnen. Jara is een van de nakomelingen van Saul en staat vermeld in de Kronieken. Hij is de zoon van Achaz en de vader van Alemet, Azmawet en Zimri. Over het leven van Jara is verder weinig bekend. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--