Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jari

Yari, Jaäre, Jaare, Jair, Jaïr

Jari betekent iets als 'die hij opwekt' of 'die hij in beweging brengt'.

De Bijbelse betekenis van Jari is niet bekend. Jari wordt ook wel Jaäre of Jaïr genoemd. Dat betekent iets als 'die hij opwekt' of 'die hij in beweging brengt'.

Is de naam Jari populair in Nederland?

Eind 20e eeuw is de naam Jari plotseling opgekomen. Terwijl er in 1990 geen een Jari werd geboren, kregen in 1996 ruim tweehonderd jongens deze naam. De laatste jaren krijgen jaarlijks zo’n 75 jongens deze naam. 

Heeft Jari een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jari is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jari terugvinden?

De naam Jari is te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 21:19

Hoeveel keer komt de naam Jari voor in de bijbel?

De naam Jari komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Jari en wat deed hij?

Jari had een zoon, Elchanan. Over Jari zelf is weinig bekend, maar over zijn zoon wel. In 1 Samuel wordt verteld hoe de reus Goliat door David wordt verslagen. David slingert een steentje in het voorhoofd van de reus. In 2 Samuel 21:19 staat echter dat Goliat werd gedood door Elchanan, de zoon van Jari. Ook hier is Goliat een reus, hij heeft een speer die zo groot is als een boom.

Het lijkt om dezelfde Goliat te gaan die eerder is genoemd. In 1 Kronieken staat echter dat Elchanan niet Goliat maar diens broer Lachmi verslaat. Het zou ook kunnen dat in 2 Samuel 21 in plaats van ‘Goliat’, ‘de broer van Goliat’ wordt bedoeld. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--