Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jedidja

Jedidja betekent ‘lieveling van de Heer.’

Deze naam betekent ‘lieveling van de Heer.’ Toen koning David een zoon kreeg, noemde hij hem Salomo. God wilde echter dat hij zijn zoon Jedidja zou noemen, en stuurde Nathan om hem dit te vertellen.  

Is de naam Jedidja populair in Nederland?

Jedidja is geen populaire naam. Jaarlijks krijgen zo’n tien meisjes en één of twee jongens deze naam. In totaal wonen er zo’n 350 meisjes/vrouwen en 25 jongens/mannen in Nederland met de naam Jedidja.  

Heeft Jedidja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jedidja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jedidja terugvinden?

De naam Jedidja is te vinden in het Bijbelboek 2 Samuel 12:25

Hoeveel keer komt de naam Jedidja voor in de bijbel?

De naam Jedidja komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Jedidja en wat deed hij?

In 2 Samuel 12 is te lezen dat koning David zijn zoon verliest. Profeet Nathan heeft David verteld dat dit zou gebeuren als straf voor de slechte dingen die hij heeft gedaan. David is namelijk verantwoordelijk voor de dood van de Hethiet Uria, in de strijd tegen de Ammonieten. Hierdoor kan David met de weduwe van Uria, Batseba, trouwen. De zoon die David met Batseba krijgt, sterft als straf aan een ziekte. David troost zijn vrouw Batseba, slaapt met haar en krijgt een zoon die hij Salomo noemt. Het kind is geliefd door God en krijgt van Hem, bij monde van de profeet Nathan, de naam 'Jedidja'.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--