Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jerusa

Yerusha

Jerusa betekent ‘nalatenschap’, ‘bezit’ of ‘verbonden’.

De meisjesnaam Jerusa betekent ‘nalatenschap’, ‘bezit’ of ‘verbonden’. Jerusa was een vrouw uit de bijbel en ze was getrouwd met koning Uzzia, die een tijd lang koning was van het koninkrijk Juda. 

Is de naam Jesusa populair in Nederland?

In Brazilië is Jerusa erg populair, maar in Nederland hebben voor zover bekend maar 7 meisjes/vrouwen deze voornaam. De naam Jerusha komt iets vaker voor. Het wordt niet elk jaar gegeven, maar sommige jaren krijgen zo’n drie meisjes deze naam. 

Heeft Jerusa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jerusa is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jerusa terugvinden?

De naam Jerusa is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 15:33

Hoeveel keer komt de naam Jerusa voor in de bijbel?

De naam Jerusa komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Jerusa en wat deed zij?

Jerusa is de vrouw van koning Uzzia. Hij is koning van Juda en probeert te doen wat goed is in de ogen van God. Na tientallen jaren wordt hij echter overmoedig en wil hij een reukoffer brengen in te tempel, terwijl dit voorbehouden is aan priesters. Dit wordt met melaatsheid gestraft. De zoon van Uzzia en Jerusa, Jotham, volgt zijn vader op. Hij regeert zestien jaar en staat bekend als een goede rechtvaardige koning.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--