Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jetro

Jethro, Jeter, Jether

Jetro betekent 'voortreffelijkheid', ‘hoogheid’ of ‘vorst’.

Jetro, ook wel geschreven als Jethro, Jeter of Jether, betekent 'voortreffelijkheid', maar wordt ook wel vertaald met ‘hoogheid’ of ‘vorst’.

Is de naam Jetro populair in Nederland?

De naam Jetro komt bijna niet voor in Nederland, maar zo’n twintig keer. De naam Jethro komt iets vaker voor en wordt rond de tien keer per jaar gegeven. Er wonen zo’n 350 mensen met de naam Jethro in Nederland. 

Heeft Jetro een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Jetro is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jetro terugvinden?

De naam Jetro is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 3:1

Hoeveel keer komt de naam Jetro voor in de bijbel?

De naam Jetro komt 10 keer voor in de bijbel

Wie was Jetro en wat deed hij?

Jetro is een priester van het land Midian. Hij is vooral bekend als de schoonvader van Mozes. Nadat Mozes uit Egypte is gevlucht, vindt hij toevlucht bij Jetro. Hij trouwt met één van Jetro’s zeven dochters, Sippora. In totaal blijft hij 40 jaar bij Jetro. Wanneer hij aan het oppassen is op de kudde van Jetro, ontmoet hij God in een brandende doornstruik. Nadat Mozes een aantal jaar later de Israëlieten uit Egypte heeft bevrijd, bezoekt Jetro hem in de woestijn. Hij brengt hier offers aan God en verzorgt een feestmaal voor Aäron en de oudsten van Israël. Hierna geeft hij Mozes raad over hoe het volk onderwezen moet worden in de wet en het bestuur van de Israëlieten. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--