Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Johanna

Hanna, Hanneke, Janneke, Joanne

Johanna betekent 'God is genadig' of 'God is verzoenend'. Afkomstig van de Hebreeuwse naam Yochanan. Yo verwijst naar God en Chanan betekent 'genadig zijn'.

Johanna betekent 'God is genadig' of 'God is verzoenend'. Afkomstig van de Hebreeuwse naam Yochanan. Yo verwijst naar God en Chanan betekent 'genadig zijn'.

Is de naam Johanna populair in Nederland?

Johanna is een bekende meisjesnaam in Nederland. De populariteit van de naam Johanna is de afgelopen tien jaar iets gedaald. In 2009 kregen 241 meisjes de naam, in 2017 waren dit er nog maar 158. Dit in tegenstelling tot de vervoeging Hannah, waarvan de populariteit juist stijgt.

Heeft Johanna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Johanna is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Johanna terugvinden?

De naam Johanna is te vinden in het Bijbelboek Lucas 8:3. 

Hoeveel keer komt de naam Johanna voor in de bijbel?

De naam Johanna komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Johanna en wat deed zij?

Johanna is één van de vrouwen die Jezus vergezellen wanneer Hij van dorp naar dorp trekt om het goede nieuws te verkondigen. Johanna is de vrouw van Chusas, die in die tijd rentmeester van Herodes is. Jezus geneest haar van een boze geest of ziekte. Samen met de twaalf discipelen en enkele andere vrouwen reist ze met Jezus mee.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--