Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jojakim

Joachim, Jochem, Joakim, Jokim

Jojakim betekent 'God richt op'. Het is afkomstig van de Hebreeuwse naam Jehoiakim.

Jojakim betekent 'God richt op'. Het is afkomstig van de Hebreeuwse naam Jehoiakim. 

Is de naam Jojakim populair in Nederland?

De naam Jojakim is zeldzaam en wordt in Nederland vrijwel niet gebruikt. De vorm Joachim komt iets vaker voor en werd de afgelopen tien jaar in totaal ongeveer 150 keer gegeven. 

Heeft Jojakim een negatieve betekenis?

De betekenis van Jojakim is niet negatief, maar toch heeft de naam een negatieve connotatie. Koning Jojakim deed namelijk wat slecht was in de ogen van God. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Jojakim terugvinden?

De naam Jojakim is te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 23:34.

Hoeveel keer komt de naam Jojakim voor in de bijbel?

De naam Jojakim komt 54 keer voor in de bijbel

Wie was Jojakim en wat deed hij?

Jojakim is een koning van Juda in het Oude Testament. Hij is de oudste zoon van koning Josia en volgt zijn jongere broer koning Joachaz op nadat deze is afgezet door de Egyptenaren. In het derde regeringsjaar van Jojakim valt koning Nebukadnessar van Babylonië Juda binnen. Jojakim wordt als gevangene naar Babylon meegenomen. Later wordt hij door Nebukadnessar vrijgelaten en opnieuw als koning benoemd voor Babylon over Juda te regeren. Hij komt om het leven nadat hij een opstand begint tegen Babylon, waarna koning Nebukadnessar Juda laat plunderen door verschillende volken, zoals de Chaldeeën, Moabieten en Ammonieten.   

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--