Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Justus

Justin, Justine

Justus is een Latijnse jongensnaam. Het betekent 'rechtvaardig' of 'eerlijk'. De naam is een afleiding van het Latijnse woord iustus.

Justus is een Latijnse jongensnaam. Het betekent 'rechtvaardig' of 'eerlijk'. De naam is een afleiding van het Latijnse woord iustus. In het oude Rome was rechtvaardigheid een van de belangrijkste positieve eigenschappen om te hebben. 

Is de naam Justus populair in Nederland?

Justus werd in 2009 aan 23 jongetjes gegeven. Sindsdien is de naam niet veel meer voorgekomen. In 2016 kregen er zeven jongetjes de naam Justus. 

Heeft Justus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Justus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Justus terugvinden?

De naam Justus is te vinden in Bijbelboek Handelingen 1:23

Hoeveel keer komt de naam Justus voor in de bijbel?

De naam Justus komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Justus en wat deed hij?

Nadat Jezus is opgevaren naar de hemel, neemt Petrus een moedige beslissing om een vervanger voor Judas te zoeken. In de Psalmen stond namelijk al voorspeld wat er met Judas gebeuren zou en dat er een vervanger gezocht moest worden. De apostelen stellen daarop twee kandidaten voor: Josef Barsabbas – met de bijnaam Justus – en Mattias. De apostelen gaan in gebed en vragen de Heer wie de opvolger moet worden. Uiteindelijk wordt Mattias de opvolger van Judas. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--