Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kaleb

Caleb

De naam Kaleb betekent letterlijk vertaald vanuit het Hebreeuws 'hond'. Vanuit het Oud Engels betekent de naam 'trouw' en 'onverschrokken'.

De naam Kaleb betekent letterlijk vertaald vanuit het Hebreeuws 'hond'. Vanuit het Oud Engels betekent de naam 'trouw' en 'onverschrokken'. Kaleb was een van de twaalf verspieders die het land Kanaän moest verkennen. Kaleb waagde zijn leven voor de taak die hij had gekregen. 

Is de naam Kaleb populair in Nederland?

Deze naam is niet populair in Nederland. In 2016 kregen vier jongetjes de naam Kaleb. In Amerika is de naam 'Caleb' wel erg populair. Hij wordt 32 keer vaker gegeven aan pasgeboren kindjes. 

Heeft Kaleb een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Kaleb is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kaleb terugvinden?

De naam Kaleb is te vinden in Bijbelboek Numeri 13:6

Hoeveel keer komt de naam Kaleb voor in de bijbel?

De naam Kaleb komt 43 keer voor in de bijbel

Wie was Kaleb en wat deed hij?

Kaleb komt uit de stam van Juda en is een van de twaalf verspieders die Kanaän moeten gaan verkennen. Op dat moment is hij 40 jaar oud. Als hij en de andere verpieders het land hebben verkend, keren ze terug naar het volk en vertellen dat het onmogelijk is om het land in te nemen. Kaleb probeert samen met Jozua, het volk moed in te praten. Door het vertrouwen dat Kaleb in God heeft, belooft God dat Kaleb en Jozua het land in kunnen gaan en dat het toe zou behoren aan hen en hun nageslacht.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--