Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kefas

Kefah

Kefas is een Arameens woord voor 'rots'. De apostel Simon, zoon van Johannes, kreeg de naam Kefas.

Kefas is een Arameens woord voor 'rots'. De apostel Simon, zoon van Johannes, kreeg de naam Kefas. De naam werd in het Grieks vertaald naar Petros, wat in het Nederlands Petrus is geworden. 

Is de naam Kefas populair in Nederland?

Er is niet veel bekend over de populariteit van de naam Kefas. Voor zover bekend wordt de naam gegeven aan Nederlandse jongetjes, wat in de afgelopen tien jaar twee keer is gebeurd. 

Heeft Kefas een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Kefas is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Kefas terugvinden?

De naam Kefas is te vinden in Bijbelboek Johannes 1:42

Hoeveel keer komt de naam Kefas voor in de bijbel?

De naam Kefas komt 9 keer voor in de bijbel

Wie was Kefas en wat deed hij?

De dag nadat Jezus de Heilige Geest heeft gekregen van zijn Vader, staat Johannes met zijn twee leerlingen weer bij de Jordaan. Johannes ziet Jezus voorbij lopen en zegt tegen zijn leerlingen: 'Daar is het Lam van God.' De twee leerlingen volgen Jezus en gaan met Hem mee naar zijn slaapverblijf. Andreas, een van de twee leerlingen, brengt zijn broer Simon bij Jezus. Jezus kijkt Simon aan en zegt: 'Jij bent Simon, de zoon van Johannes, maar voortaan zul je Kefas heten.'

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--