Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laban

Loban

Laban betekent 'de witte' in het Hebreeuws.

Laban betekent 'de witte' in het Hebreeuws. Hij was de vader van Rachel en Lea en de oom van Jakob. In Sint Maartensdijk, een stad in de gemeente Tholen, is de naam mogelijk een verbastering van de Schotse naam 'Loban'.

Is de naam Laban populair in Nederland?

Ongeveer negenendertig personen dragen de naam Laban in Nederland. De regio's waar de naam het meeste voorkomt zijn Zeeland, Harden en de Noordoostpolder. De eerste twee gebieden vallen onder de bijbelgordel, dus dat kan een verklaring zijn voor de populariteit van de naam.

Heeft Laban een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Laban is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Laban terugvinden?

De naam Laban is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 29:10. 

Hoeveel keer komt de naam Laban voor in de bijbel?

De naam Laban komt 59 keer voor in de bijbel

Wie was Laban en wat hij?

Laban is de vader van Rachel en Lea. Jakob, die later Israël zal heten, vraagt hem om de hand van Rachel. Niet voor niets, natuurlijk. Jakob biedt aan om zeven jaar voor Laban te werken. Na de zeven jaar krijgt Jakob Labans andere dochter, Lea, mee in plaats van Rachel. Als Jakob hem hiermee confronteert, zegt Laban dat het niet gebruikelijk is om de jongste dochter vóór de oudste te laten trouwen. Jakob mag alsnog met Rachel trouwen, maar moet nog eens zeven jaar voor hem werken.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--