Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laïs

Laïs was de voormalige naam van de stad Dan.

Laïs was de voormalige naam van de stad Dan. In de Bijbel staat de Latijnse benaming voor de stad, maar in het Hebreeuws wordt het 'Laish'. Dat is tevens een van de twee benamingen voor 'leeuw'.

Is de naam Laïs populair in Nederland?

De naam komt relatief weinig voor in Nederland. De naam komt meer voor onder meisjes dan jongens. In 2014 hadden drieëntwintig vrouwen en meisjes de naam Laïs. De naam komt het meeste voor in onder andere de gemeenten Barneveld, Ermelo, Amsterdam en Roosendaal.

Heeft Laïs een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Laïs is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Laïs terugvinden?

De naam Laïs is te vinden in het Bijbelboek Rechters 18:7. 

Hoeveel keer komt de naam Laïs voor in de bijbel?

De naam Laïs komt 7 keer voor in de bijbel

Wie was Laïs en wat deed hij?

Het meest bekend is Laïs waarschijnlijk als de voormalige naam van de stad Dan, de meest noordelijke stad van het koninkrijk Israël. De stam van Dan moet als laatste van de stammen nog een grondgebied aangewezen krijgen. Er wordt niet veel gezegd over hoe de stad voor de belegering is, behalve dan dat het een rustige stad is waar de bevolking onbezorgd leeft. Soms wordt de stad Dan nog bij haar oorspronkelijke naam genoemd, zoals in Jesaja 10:30. De enige persoon die in de Bijbel de naam draagt is de vader van Paltiel. Aan hem wordt Michal, de dochter van koning Saul uitgehuwelijkt. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--