Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lea

Leander, Leo

Vanuit het Hebreeuws vertaald betekent Lea 'vermoeid'.

Vanuit het Hebreeuws vertaald betekent Lea 'vermoeid'. Wie het verhaal van Lea kent kan ook begrijpen waarom zij die naam heeft. Haar vader had haar uitgehuwelijkt aan haar neef Jakob, terwijl hij meer oog had voor haar zusje. Lea had volgens Jakob 'geen glans in haar ogen', terwijl hij Rachel 'mooi en aantrekkelijk' vond.

Is de naam Lea populair in Nederland?

Maar liefst 943 vrouwen en meisjes hebben de naam als voornaam en 572 als volgenaam. Daarnaast is het opmerkelijk dat 49 mannen en jongens Lea als volgnaam hebben. Lea komt in Amsterdam het meeste voor, met honderdtwintig personenen die de naam dragen.

Heeft Lea een negatieve betekenis?

Ja, het is niet bepaald positief om vermoeid te zijn. Lea's beschrijving in Genesis draagt daar mogelijk aan bij, ook al kon ze daar zelf vrij weinig aan doen.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lea terugvinden?

De naam Lea is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 29:16.

Hoeveel keer komt de naam Lea voor in de bijbel?

De naam Lea komt 29 keer voor in de bijbel

Wie was … en wat deed hij/zij?

Lea is de dochter van Laban en de oudere zus van Rachel. Nadat Jakob zeven jaar voor Laban heeft gewerkt, krijgt hij zonder dat hij het weet Lea in plaats van Rachel. Laban is 'vergeten' hem te vertellen dat het niet gebruikelijk is om de jongere dochter uit te huwelijken voor de oudste. Het huwelijk waar Lea in belandt is verre van gelukkig. Lea heeft volgens Jakob 'geen glans in haar ogen', terwijl hij Rachel 'mooi en aantrekkelijk' vindt.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--