Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Levi

Levi betekent 'loyaliteit' of 'verbonden'.

Levi betekent 'loyaliteit' of 'verbonden'. Levi was de stamvader van de levieten, een stam van priesters. Er is nog enige discussie of de naam van de Levieten aan Levi was gegeven of omgekeerd.

Is de naam Levi populair in Nederland?

De naam Levi is in de jaren negentig van de vorige eeuw populair geworden. Nu leven er maar liefst 7877 Levi's in Nederland en 2251 jongens en mannen hebben deze naam als volgnaam. De meesten leven in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Dordrecht

Heeft Levi een negatieve betekenis?

De naam Levi heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Levi terugvinden?

De naam Levi is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 29:34 en Marcus 2:14.

Hoeveel keer komt de naam Levi voor in de bijbel?

De naam Levi komt 383 keer voor in de bijbel

Wie was Levi en wat deed hij?

Levi is de derde zoon van Jakob en Lea. Hij is bekend als de stamvader van de Levieten. De Levieten hebben als enige van de stammen geen land, vanwege Levi's wraakactie op de verkrachter van zijn zus Dina. Zij dienen als priesters binnen de maatschappij. De naam is dan ook heel toepasselijk, omdat de Levieten verantwoordelijk waren voor de sociale cohesie.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--