Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Linus

Lina

Linus kan iets als 'linnen man' betekenen, iemand die handelt in linnen.

Linus kan twee dingen betekenen en beiden hebben hun oorsprong in het Latijn. De eerste is 'linnen man', iemand die handelt in linnen. De tweede betreft Paus Linus. Waarschijnlijk is de naam die hij heeft aangenomen afgeleid van linea, wat 'recht' betekent.

Is de naam Linus populair in Nederland?

Linus is voor 2000 nooit super populair geweest. Daarna ging die populariteit geleidelijk omhoog met een grote piek in 2010. Negentien kinderen kregen in dat jaar die naam. Linus is wellicht meer populair onder katholieken dan protestanten, omdat de tweede paus de naam Linus droeg.

Heeft Linus een negatieve betekenis?

Nee, Linus heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Linus terugvinden?

De naam Linus is te vinden in het Bijbelboek 2 Timoteüs 4:21.

Hoeveel keer komt de naam Linus voor in de bijbel?

De naam Linus komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Linus en wat deed hij?

Linus is bevriend met Paulus en de broer van Claudia. In de Bijbel staat weinig over Linus, behalve dat Timoteüs zich moeten laten groeten door onder andere Linus. Uit andere geschriften kunnen we opmaken dat Linus een belangrijk figuur in het vroege christendom is. Hij is een Britse prins, die in zijn tijd verantwoordelijk is voor de opvang van vervolgde christenen. Volgens Katholieken is Linus de tweede paus, na Petrus. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--