Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lois

Loïs, Louis

De naam Loïs zou 'begeerlijker' of 'beter' kunnen betekenen. Het kan ook afgeleid zijn van layish (leeuw).

Loïs was de grootmoeder van Timoteüs. Haar naam is van zowel Griekse oorsprong als Joodse oorsprong. Het is waarschijnlijk afgeleid van loion, wat 'begeerlijker' of 'beter' betekent. In het Hebreeuws kan de naam afgeleid zijn van layish (leeuw).

Is de naam Lois populair in Nederland?

Vanaf 1990 steeg de populariteit van Loïs geleidelijk en groeit elk jaar. Er leven nu meer dan drieduizend vrouwen en meisjes in Nederland die de naam dragen. De meesten komen uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Heeft Lois een negatieve betekenis?

Nee, Loïs heeft geen negatieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lois terugvinden?

De naam Lois is te vinden in het Bijbelboek 2 Timoteüs 1:5.

Hoeveel keer komt de naam Lois voor in de bijbel?

De naam Lois komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Lois en wat deed hij/zij?

Loïs wordt één keer in de Bijbel genoemd, door Paulus in zijn tweede brief aan Timoteüs. Hij noemt Loïs als voorbeeld van iemand met een 'oprecht geloof'. Voor de rest is er vrij weinig over haar bekend. Timoteüs' vader is Grieks en zijn moeder is joods, wat betekent dat Loïs waarschijnlijk ook joods is.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--