Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lucius

Lucille

Zijn naam betekent ‘licht’, maar ook ‘helder’ of ‘wit’.

Zijn naam betekent ‘licht’, maar ook ‘helder’ of ‘wit’. In de Bijbel komt er een Lucius voor in Handelingen als één van de profeten in Antiochië. Ook komt Lucius voor in Romeinen, waarschijnlijk is dit dezelfde persoon. 

Is de naam Lucius populair in Nederland?

In Nederland is Lucius een naam die zelden wordt gegeven, nog geen tien keer per jaar en in 2008 en 2009 zelfs helemaal niet. In Amerika is de naam iets populairder, maar het is daar ook nog steeds een niet veel voorkomende naam. 

Heeft Lucius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de naam Lucius is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lucius terugvinden?

De naam Lucius is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 13:1.

Hoeveel keer komt de naam Lucius voor in de bijbel?

De naam Lucius komt 4 keer voor in de bijbel

Wie was Lucius en wat deed hij?

Lucius is een van de profeten in Antiochië, in Handelingen genoemd als Lucius van Cyreneeër. Enkele Cyreneeërs en Cyprioten, waaronder Lucius, zijn verdreven en naar Antiochië getrokken. Zij spreken hier met zowel Joden als Grieken en vertellen hen het evangelie. Samen met profeten en leraren Barnabas, Simeon, Manaën en Saulus is Lucius aan het vasten en houdt hij een gebedsdienst, als Barnabas en Simeon worden uitgezonden door de Heilige Geest. Lucius komt verder niet meer voor in Handelingen. In Romeinen spreekt Paulus een groet uit over onder andere zijn volksgenoot Lucius. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit om dezelfde Lucius als in Handelingen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--