Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lydia

Lidia 

De naam Lydia betekent letterlijk ‘vrouw uit Lydië’, maar kan ook iets als 'nieuwgeborene' betekenen.

De Bijbelse naam Lydia betekent letterlijk ‘vrouw uit Lydië’. Paulus ontmoette Lydia in handelsstad Filippi. Lydia was een purperverkoopster uit Thyatira. Thyatira lag in het land Lydië, een gebied in het huidige West-Turkije. Het kan ook iets als 'nieuwgeborene' betekenen. 

Is de naam Lydia populair in Nederland?

Lydia is geen hele populaire naam in Nederland. Eind 20e eeuw was de naam wat meer in trek (119 geboortes in 1981), maar afgelopen decennium worden er jaarlijks zo’n 30 Lydia’s geboren. Lydia staat op nummer 462 in de top 1000 babynamen. 

Heeft Lydia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Lydia is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Lydia terugvinden?

De naam Lydia is te vinden in het Bijbelboek Handelingen 16:14.

Hoeveel keer komt de naam Lydia voor in de bijbel?

De naam Lydia komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Lydia en wat deed zij?

Lydia is een purperverkoopster uit Thyatira. Ze vereert God. Als ze op een dag Paulus aantreft, wordt haar hart door God geopend. Hierdoor begrijpt ze wat Paulus zegt. Haar geloof wordt naar een dieper niveau gebracht. Hierna wordt ze samen met haar gezin gedoopt. Ze dringt er na de doop op aan dat Paulus en zijn gezelschap bij haar komen logeren: haar huis is groot genoeg. Vanaf dan is haar huis de ontmoetingsplek voor gelovigen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--