Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maazja

Maäzja, Masha, Marcha

Maäzja betekent iets als 'vertroosting van de Here'. Het is een Slavische jongensnaam. De meisjesnaam Mascha is een vervoeging van Maäzja, dit is de Slavische variant van Maria.

Maäzja betekent iets als 'vertroosting van de Here'. Het is een Slavische jongensnaam. De meisjesnaam Mascha is een vervoeging van Maäzja, dit is de Slavische variant van Maria.

Is de naam Maazja populair in Nederland?

De naam Maäzja komt voor zover bekend niet voor in Nederland. Vervoegingen Mascha is in 2009 twee keer gegeven maar vanaf 2011 niet meer, in Rusland is de naam wel wat populairder. Marcha is ook geen populaire naam en wordt jaarlijks enkele keren gegeven in Nederland. 

Heeft Maazja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Maazja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Maazja terugvinden?

De naam Maazja is onder andere te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 24:18

Hoeveel keer komt de naam Maazja voor in de bijbel?

De naam Maazja komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Maazja en wat deed hij?

Maäzja (Maazja) is een leviet en een afstammeling van Aäron. Hij is een van de priesters die is ingedeeld voor het dienstrooster voor priesters, ten tijde van koning David. Maäzja is de laatste, de 24ste priester op wie het lot valt. Volgens de indeling moeten de priesters aantreden in Gods tempel, om daar plichten te vervullen die hun voorvader Aäron voor hen heeft vastgelegd op bevel van God.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--