Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Machlon

Mahlon

Deze naam betekent ‘ziekelijk’. De broer van Machlon heette Kiljon, en dit betekent ‘zwak.’

Deze naam betekent ‘ziekelijk’. De broer van Machlon heette Kiljon, en dit betekent ‘zwak.’ In Ruth wordt de gezinssituatie van de jongens beschreven. Deze namen geven het zwakke bestaan aan van een sterfelijk en zondig mensenkind. 

Is de naam Machlon populair in Nederland?

De naam Machlon komt niet voor in Nederland. Dat is niet gek, omdat de naam geen een positieve betekenis heeft... De Engelse versie van Machlon is Mahlon, maar ook deze naam komt niet tot nauwelijks voor. 

Heeft Machlon een negatieve betekenis?

Ja, met de betekenis 'ziekelijk' wordt het zwakke bestaan van de mens beschreven.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Machlon terugvinden?

De naam Machlon is onder andere te vinden in Bijbelboek Ruth 1:2

Hoeveel keer komt de naam Machlon voor in de bijbel?

De naam Machlon komt 4 keer voor in de bijbel

Wie was Machlon en wat deed hij?

Machlon is een Efratiet uit Bethlehem. In het Bijbelboek Ruth wordt gesproken over een hongersnood in Bethlehem in de periode dat de rechters het volk leiden. Machlon trekt daarom samen met zijn ouders, Elimelech en Noömi, en broer Kiljon, naar Moab, over de Jordaan. Ze wonen hier als vreemdeling en vader Elimelech sterft. Machlon en zijn broer trouwen met Moabitische vrouwen. Ruth wordt de vrouw van Machlon. Later sterven Machlon en zijn broer Kiljon ook in Moab. Moeder Noömi blijft achter met haar schoondochters. Noömi keert samen met haar ene schoondochter Ruth terug naar Israël, waarmee Ruth zich aansluit bij Noömi's volk en Noömi's God.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--