Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Malkia

Malki, Malkiël, Malkiel

De naam Malkia betekent ‘Yahweh is koning’, of 'koning van God'.

De naam Malkia betekent ‘Yahweh is koning’, of 'koning van God'. De naam komt verschillende keren voor in de Bijbel, en het is niet altijd duidelijk of er over een nieuw persoon wordt gesproken of niet.

Is de naam Malkia populair in Nederland?

In Nederland wordt de naam Malkia haast niet gegeven. Er is in 2010 één meisje geboren met de naam Malkia, maar verder zijn er geen Malkia’s bekend. In Amerika is de naam wel populair en nog altijd langzaam groeiend in populariteit. 

Heeft Maleachi een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Malkia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Malkia terugvinden?

De naam Malkia is onder andere te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 6:25

Hoeveel keer komt de naam Malkia voor in de bijbel?

De naam Malkia komt 16 keer voor in de bijbel

Wie was Malkia en wat deed hij?

Er is het meeste bekend over de eerste Malkia, een afstammeling van Aäron. Hij is één van de priesters die is ingedeeld voor het dienstrooster voor priesters, ten tijde van koning David. Malkia is de vijfde van de 24 priesters. Volgens de indeling moeten de priesters aantreden in Gods tempel, om daar plichten te vervullen die hun voorvader Aäron voor hen heeft vastgelegd op bevel van God. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--