Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Manasse

De naam Manasse betekent ‘doen vergeten’.

Dit betekent ‘doen vergeten’. De eerst voorkomende Manasse in de Bijbel, was de eerste zoon van Jozef en Asnat. Jozef noemde zijn zoon Manasse omdat God hem al zijn ellende en het gemis van zijn familie had doen vergeten.  

Is de naam Manasse populair in Nederland?

Manasse is zowel een jongens- als een meisjesnaam en wordt jaarlijks aan gemiddeld vijf jongetjes gegeven. In totaal wonen er 74 jongens en mannen in Nederland met deze naam. Manasse wordt heel af en toe aan een meisje gegeven.  

Heeft Manasse een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Malkia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Manasse terugvinden?

De naam Manasse is onder andere te vinden in Bijbelboek Genesis 41:51 in het oude testament en Matteüs 1:10 in het nieuwe testament.

Hoeveel keer komt de naam Manasse voor in de bijbel?

De naam Manasse komt 165 keer voor in de bijbel

Wie was Manasse en wat deed hij?

De meest bekende Manasse is de koning van Juda. Hij is twaalf als hij de troon erft van zijn vader. Manasse is een goddeloze koning en doet alles wat slecht is in de ogen van God. Zo zet hij een beeld van een afgod in Gods tempel, verbrandt hij zijn zoon als offer en laat hij zich in met waarzeggerij. God raakt steeds meer vastbesloten om in te grijpen en spreekt zich hierover uit tegen Zijn profeten. Hij gebruikt bouwinstrumenten als symbool voor verwoesting en chaos en kondigt aan dat Hij Jeruzalem en Juda zal reinigen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--