Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Manoach

Manoa, Noach, Zanoach, Manoch, Jaroach, Janoach

Manoach is een hebreeuwse naam en de betekenis is 'vrede' en 'rust'.

Manoach is een hebreeuwse naam en de betekenis is 'vrede' en 'rust'. Manoach, ook gespeld Manoah, (Eng. en Du. Manoah) was de vader van de richter Simson. Hij was een inwoner van Zora, een plaats in de stam van Dan.

Is de naam Manoach populair in Nederland?

Nee, de naam is niet populair en is maar een aantal keer gegeven aan kinderen. In 2009 en 2014. De naamvervoeging Manoah is wel iets populairder. Deze naam wordt aan zowel meisjes als jongens gegeven. In 2016 was de piek voor de jongens; namelijk 16 keer en in 2009 was de piek voor meisjes en werd de naam 10 keer aan meisjes gegeven. 

Heeft Manoach een negatieve betekenis?

Nee, hij was een inwoner van Zora en vader van de richter Simson. In de Bijbel wordt er niet negatief over hem gesproken. Zijn vrouw kon geen kinderen krijgen. Op een dag verscheen een Engel van God aan zijn vrouw en vertelde hem dat ze een kind zou krijgen. Manoach's vrouw is één van de weinige mensen die de Engel des Heren heeft gezien. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Manoach terugvinden?

De naam Menoach is onder andere te vinden in het Bijbelboek Rechters 13:2. 

Hoeveel keer komt de naam Manoach voor in de bijbel?

De naam Manoach komt 12 keer voor in de bijbel

Wie was Menoach en wat deed hij?

Manoach woont in Zora, samen met zijn vrouw. Zijn vrouw is onvruchtbaar, maar dankzij God heeft zij toch kinderen kunnen baren. Manoach is een gelovig man. Als een engel van God op een dag aan zijn vrouw verschijnt met de boodschap dat ze een zoon zal baren, bidt hij tot God of deze engel nogmaals mag komen met uitleg over het opvoeden. De engel verschijnt daarna nog een keer aan de vrouw en Manoach ontmoet de engel ook. De vrouw bracht inderdaad een zoon ter wereld en noemde hem Simson.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--