Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marcus

Mark, Marco, Marek, Marko, Marc

De naam Marcus betekent 'toegewijd aan Mars'.

Marcus was een metgezel van de apostel Paulus en een van de Zeventig Discipelen. Hij wordt beschouwd als de stichter van de Kerk in Alexandrië en als de auteur van het Marcusevangelie. De naam Marcus betekent 'toegewijd aan Mars'. Marcus heeft het oudste evangelieboek geschreven.

Is de naam Marcus populair in Nederland?

In 2008 werd de naam Marcus aan 58 jongens gegeven. Daarna nam de populariteit af. In 2016 werd de naam 46 keer gegeven. De vervoeging Mark was in 2008 erg populair en werd 173 keer gegeven. Daarna daalde de populariteit. In 2016 werd de naam aan 59 jongens gegeven. 

Heeft Marcus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Marcus is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Marcus terugvinden?

De naam Marcus is onder andere te vinden in het Bijbelboek Handelingen 12:12. 

Hoeveel keer komt de naam Marcus voor in de bijbel?

De naam Marcus komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Marcus en wat deed hij?

Marcus was een evangelist en bekend als schrijver van het Marcusevangelie. In de Bijbel wordt er niet veel over hem geschreven. Het Bijbelboek Marcus is hoogstwaarschijnlijk het oudste evangelie. Zijn naam wordt niet in het Bijbelboek bekendgemaakt, maar al vroeg in de geschiedenis van de kerk wordt Marcus gelinkt aan dit evangelie. Meestal wordt hiermee verwezen naar Johannes Marcus, een medewerker van Paulus en Barnabas. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--