Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maria

Marie, Marieke, Mary

De naam Maria betekent 'schoonheid' en 'ster van de zee'.

In de Bijbel komen verschillende vrouwen voor met de naam Maria. De bekendste is wel de moeder van Jezus. Zij woonde in Bethlehem en was verloofd met Jozef, toen ze zwanger raakte van Jezus door de Heilige Geest. Martha en Maria waren twee zusters uit Betanie. Deze Maria zalfde Jezus met olie en droogde zijn voeten af met haar haar. In de Bijbel staat dat Jezus veel van deze zussen hield. In de Bijbel komen er nog meer Maria's voor bij het graf van Jezus. Zij gingen naar zijn graf om hem te zalven. Zo heb je Maria Magdalena en de 'andere Maria'. Zo staat het in de Bijbel beschreven. De naam Maria betekent 'schoonheid' en 'ster van de zee'.

Is de naam Maria populair in Nederland?

In 2008 werden er 320 meisjes geboren met de naam Maria. Door de jaren heen is de naam minder populair geworden. In 2012 werd de naam nog 243 keer gegeven en in 2016 238 keer. 

Heeft Maria een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Maria is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Maria terugvinden?

De naam Maria is onder andere te vinden in het Bijbelboek Matteüs 1:16. 

Hoeveel keer komt de naam Maria voor in de bijbel?

De naam Maria komt 59 keer voor in de bijbel

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--