Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mattanja

Mathanja, Mattie, Matteo, Matty

Mattanja betekent 'Geschenk van God'.

Mattanja betekent 'Geschenk van God'. Mattanja was de zoon van Micha en wordt in de Bijbel vernoemd als de voorzanger die de lofprijzing bij het gebed aanheft. Later wordt hij Koning en verandert zijn naam in Sedekia. 

Is de naam Mattanja populair in Nederland?

Mattanja is geen populaire babynaam in Nederland. In 2010 was het hoogtepunt en werden er 3 jongetjes geboren met de naam Mattanja. De naam Mattanja is voor meisjes iets populairder. In 2008 werden er 5 meisjes geboren met de naam Mattanja. De jaren daarna werd de naam gemiddeld 1 of 2 keer per jaar gegeven.  

Heeft Mattanja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Mattanja is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Mattanja terugvinden?

De naam Mattanja is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 24:17. 

Hoeveel keer komt de naam Mattanja voor in de bijbel?

De naam Mattanja komt 15 keer voor in de bijbel

Wie was Mattanja en wat deed hij?

Over Mattanja staat niet veel geschreven in de Bijbel. Hij is lofzanger, wordt koning over Juda en zijn naam wordt veranderend in Sedekia. Hij is 21 jaar oud als hij koning wordt en regeert elf jaar in Jeruzalem. In de Bijbel staat dat hij slecht deed in de ogen van de Heere. De Heer was zo woedend dat hij Jeruzalem en Juda uiteindelijk verstootte. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--