Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Michal

Mikal

De Bijbelse naam Michal zou afgeleid kunnen zijn van Michaël, en daarmee 'wie is als god' betekenen, maar het zou ook iets als '(water)beekje' kunnen betekenen.

De Bijbelse naam Michal zou afgeleid kunnen zijn van Michaël, en daarmee 'wie is als god' betekenen, maar het zou ook iets als '(water)beekje' kunnen betekenen.

Is de Bijbelse naam Michal populair in Nederland?

De naam Michal is niet heel erg populair in Nederland. De naam wordt enkele keren per jaar gegeven aan zowel jongens als meisjes. 

Heeft de naam Michal een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Michal is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Michal terugvinden?

De naam Michal is te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 14:49.

Hoeveel keer komt de naam Michal voor in de bijbel?

De naam Michal komt 19 keer voor in de bijbel

Wie was Michal en wat deed zij?

Michal is een dochter van Saul, die wordt uitgehuwelijkt aan David. Ze helpt David om te vluchten als Saul hem wil doden. Hierna wordt ze door Saul uitgehuwelijkt aan Palti, de zoon van Laïs.

Uiteindelijk eist David zijn vrouw weer terug tijdens de onderhandelingen met Sauls zoon Isobet, over het koningschap over Israël. Wanneer de Ark van het Verbond terugkeert naar Jeruzalem, danst koning David voor de Heer. Hierop vult het hart van Michal zich met minachting. Michal blijft haar hele leven kinderloos. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--