Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mosa

De betekenis van de Bijbelse naam Mosa is iets als 'oorsprong'. Het kan ook iets als 'uitgang', 'opkomst' of 'ras' betekenen.

De betekenis van de Bijbelse naam Mosa is iets als 'oorsprong'. Het kan ook iets als 'uitgang', 'opkomst' of 'ras' betekenen.

Is de Bijbelse naam Mosa populair in Nederland?

Mosa is een Afrikaanse naam die zowel aan jongens als aan meisjes kan worden gegeven. In Nederland is de naam niet erg populair: de afgelopen 10 jaar is de naam slechts een enkele keer gegeven. 

Heeft de naam Mosa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Mosa is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Mosa terugvinden?

De naam Mosa is te vinden in het Bijbelboek Jozua 18:26

Hoeveel keer komt de naam Mosa voor in de bijbel?

De naam Mosa komt 6 keer voor in de bijbel

Wie was Mosa en wat deed hij?

Er zijn verschillende personen die de naam Mosa dragen in de Bijbel. Bijvoorbeeld de zoon van Kaleb, een van de twaalf verspieders die Kanaän moeten gaan verkennen. Een andere Mosa is een zoon van koning Zimri van Israël. Hij komt op een gruwelijke wijze aan de macht: hij roeit de hele familie van koning Basa uit. Over de beide personen Mosa zelf is verder niet veel bekend.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--