Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naftali

Naphtali

Naftali of Naphtali betekent 'mijn worsteling' in het Hebreeuws.

Naftali of Naphtali betekent 'mijn worsteling' in het Hebreeuws. Deze uitleg van de naam wordt expliciet genoemd in Genesis 30 bij de geboorte van Naftali, zoals vaak gedaan wordt in Genesis en het Oude Testament. 

Is de naam Naftali populair in Nederland?

De naam Naftali komt zowel bij mannen als vrouwen voor, maar is erg zeldzaam. Ook komt hij voornamelijk voor bij mensen van joodse afkomst, en dan voornamelijk mensen die in Israël zijn geboren en naar Nederland zijn gekomen. 

Heeft Naftali een negatieve betekenis?

De betekenis van 'Naftali' kan negatief worden uitgelegd: een worsteling heeft een negatieve connotatie. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Naftali terugvinden?

De naam Naftali is onder andere te vinden in Bijbelboek Genesis 30:8 en Matteüs 4:13

Hoeveel keer komt de naam Naftali voor in de bijbel?

De naam Naftali komt 59 keer voor in de bijbel

Wie was Naftali en wat deed hij?

Naftali is de zoon van Jakob en Bilha, de dienstmaagd van Rachel. Rachel kan het niet verdragen dat haar zuster Lea kinderen van Jakob krijgt, terwijl ze zelf kinderloos blijft. Rachel geeft haar dienstmaagd aan haar man om kinderen voor haar te krijgen.

Naftali werd naar de worsteling tussen Leah en Rachel vernoemd. De betekenis van de naam Naftali wordt dus in de Bijbel expliciet genoemd (Gen. 30). Uiteindelijk zou Naftali de stamvader van een van de Israëlische stammen worden. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--