Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naomi

Noömi, Noami, Noémi, Nine

De Hebreeuwse naam Naomi betekent 'lieflijk', 'zalig' of 'aangenaam'.

De Hebreeuwse naam Naomi betekent 'lieflijk', 'zalig' of 'aangenaam'. Ze is de vrouw van Elimelech, en als zij binnen 10 jaar zowel haar man als zonen verliest, noemt zij zichzelf Mara, dat 'bitter' betekent. 

Is de naam Naomi populair in Nederland?

Naomi is een meisjesnaam die vooral in Vlaanderen regelmatig wordt gegeven. In Nederland komt de afgeleide Naomi veel vaker voor. Zo'n 13.000 Nederlandse vrouwen en meisjes dragen deze voornaam.

Heeft Naomi een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Naomi is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Naomi terugvinden?

De naam Naomi is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ruth 1:2.

Hoeveel keer komt de naam Naomi voor in de bijbel?

De naam Naomi komt 28 keer voor in de bijbel

Wie was Naomi en wat deed zij?

Naomi is een Israëlitische vrouw die getrouwd is met Elimelech. Als Israël te maken krijgt met grote voedseltekorten, trekt Naomi met haar man en twee zoons naar Moab, waar haar zoons trouwen met twee Moabitische meisjes: Orpa en Ruth. Binnen enkele jaren verliest Naomi zowel haar man als haar twee zoons, en besluit terug te keren naar haar geboortegrond. Haar schoondochters stuurt ze terug naar hun eigen moeders, om opnieuw een man te vinden, maar Ruth is loyaal aan Naomi en kiest ervoor met haar schoonmoeder mee terug naar Israël te gaan. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--