Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Natan

Nathan

Nathan of Natan betekent 'hij heeft gegeven' of 'hij zal geven' in het Hebreeuws.

Nathan of Natan betekent 'hij heeft gegeven' of 'hij zal geven' in het Hebreeuws. Op deze manier kan de naam als 'geschenk van God' geïnterpreteerd worden, overeenkomstig met Theodorus in het Grieks. Door deze simpele maar mooie betekenis is de naam erg populair geworden. 

Is de naam Natan populair in Nederland?

De naam Natan is tussen 1980 en 1990 steeds populairder geworden. Ook de naam Nathaniel werd na 1990 steeds populairder.

Heeft Natan een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Natan is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Natan terugvinden?

De naam Natan is onder andere te vinden in Bijbelboek 2 Samuel 5:14 en Lucas 3:31

Hoeveel keer komt de naam Natan voor in de bijbel?

De naam Natan komt 46 keer voor in de bijbel

Wie was Naftali en wat deed hij?

De bekendste Natan in de bijbel is waarschijnlijk de profeet uit 2 Samuel, die David vertelt over het verbond tussen hem en de Heer, en hem adviseert in het bouwen van de tempel voor de Ark van het Verbond. Hij beschuldigt David ervan zonde begaan te hebben toen hij Batseba's man in gevaar bracht om met haar te kunnen trouwen.

Natan voorspelt dat het geluk van David tot een einde is gekomen. Zijn familie zal een bron van ellende en intrige worden, en zijn eerstgeboren zoon bij Batseba zal sterven. David heeft diepe berouw nadat hij deze woorden van de Heer gehoord heeft.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--