Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nebat

Nebat komt van het Hebreeuwse werkwoord nabat, wat 'zien', 'kijken', of 'bedenken' betekent.

Nebat komt van het Hebreeuwse werkwoord nabat, wat 'zien', 'kijken', of 'bedenken' betekent. Het is ook verwant aan 'mabbat', wat 'zicht' of 'verwachting' betekent.

Is de naam Nebat populair in Nederland?

De naam Nebat komt bijna helemaal niet voor in Nederland, en komt bovendien alleen voor als vrouwennaam, niet als mannennaam. Dit kan zijn door de ongewone uitgang -at, die niet veel gebruikt wordt bij namen in Nederland (ook al zijn Hebreeuwse namen die eindigen op -t(h) niet ongewoon, zoals Judith of Elizabeth).

Heeft Nebat een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Nebat is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Nebat terugvinden?

De naam Nebat is onder andere te vinden in Bijbelboek 1 Koningen 11:26.

Hoeveel keer komt de naam Nebat voor in de bijbel?

De naam Nebat komt 26 keer voor in de bijbel

Wie was Nebat en wat deed hij?

De naam Nebat wordt in de Bijbel alleen genoemd in de bijzin 'Jeroboam, zoon van Nebat'. Waarschijnlijk wordt koning Jeroboam zo aangeduid om hem te onderscheiden van koning Jeroboam, zoon van Joash, in 2 Koningen 14.

Jeroboam, de zoon van Nebat, komt in opstand tegen koning Salomo, omdat de koning andere goden is gaan vereren. Een profeet vertelt hem dat de Heer hem tien stammen zal geven om over te heersen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--