Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Netanja

Netanya

Netanja, ook verwant aan Natan en Nathaniel, heeft dezelfde Hebreeuwse oorsprong als Natan: 'God gaf'.

Netanja, ook verwant aan Natan en Nathaniel, heeft dezelfde Hebreeuwse oorsprong als Natan: 'God gaf'. Het betekent dus zoiets als 'geschenk van God'. Een hedendaagse stad 30 kilometer ten noorden van Tel Aviv heet Netanya. 

Is de naam Netanja populair in Nederland?

De naam Netanja komt amper voor in Nederland, maar kan voor zowel mannen als vrouwen gebruikt worden. Dit kan misschien liggen aan het feit dat het in de Bijbel een mannennaam is, maar in het Nederlands namen die eindigen op -a vaker vrouwelijk zijn.

Heeft Netanja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Netanja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Netanja terugvinden?

De naam Netanja is onder andere te vinden in Bijbelboek 2 Koningen 25:23.

Hoeveel keer komt de naam Netanja voor in de bijbel?

De naam Netanja komt 13 keer voor in de bijbel

Wie was Netanja en wat deed hij?

Netanja behoort tot de koninklijke familie van Juda. Zijn vader heet Elisama en zijn zoon heet Jismaël. Vooral zijn zoon wordt bekend: hij vermoord gouverneur Gedalja en de zijnen, die door Nebukadnessar zijn aangesteld na de verwoesting van Jeruzalem. Netanja wordt alleen genoemd in de vorm 'Jismaël, de zoon van Netanja'.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--