Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noa

Noa komt uit het Hebreeuws en betekent 'beweging' of 'gebaar'.

Noa komt uit het Hebreeuws en betekent 'beweging' of 'gebaar'. In het Hebreeuws is het een vrouwelijke naam en niet verwant aan Noah, wat een volledig andere oorsprong heeft en mannelijk is. 

Is de naam Noa populair in Nederland?

De naam Noa heeft in de jaren 2000-2015 een explosieve groei meegemaakt in Nederland. Deze is echter weer aan het afnemen. De naam wordt voornamelijk aan meisjes gegeven, terwijl jongens vaak Noah krijgen. 

Heeft Noa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Noa is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Noa terugvinden?

De naam Noa is onder andere te vinden in Bijbelboek Numeri 26:33.

Hoeveel keer komt de naam Noa voor in de bijbel?

De naam Noa komt 4 keer voor in de bijbel

Wie was Noa en wat deed hij/zij?

Noa is een van de vijf dochters van Selofchad. Hun namen zijn Machla, Noa, Chogla, Milka en Tirsa. De vijf vrouwen staan nog steeds bekend als de Dochters van Selofgad. Dit komt doordat zij voorvechters zijn voor het erfrecht voor vrouwen, in de tijd dat Mozes het Beloofde Land onder de Israëlieten verdeelt voor zijn dood. De vijf dochters willen niet dat de naam van hun vader verloren zal gaan, en de Heer geeft hen gelijk en stelt met Mozes het erfrecht voor vrouwen in. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--