Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noach

Noah, Noë, Nora, Noanne

Deze Hebreeuwse jongensnaam betekent 'vrede', 'rust' of 'troost'.

Deze Hebreeuwse jongensnaam betekent 'vrede', 'rust' of 'troost'. In Genesis 5:29 is te lezen dat zijn vader Lamech dit ook over Noach uitspreekt: 'Deze zoon zal troost geven'. 

Is de naam Noach populair in Nederland?

De naam Noach komt niet zoveel voor in Nederland, maar afgeleiden ervan des te vaker. Noah was in 2017 zelfs de populairste jongensnaam! Meisjesnaam Noa staat iets minder hoog in de rankings, maar is ook nog steeds erg populair. 

Heeft Noach een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Noach is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Noach terugvinden?

De naam Noach is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 5:1 en Matteüs 24:37.

Hoeveel keer komt de naam Noach voor in de bijbel?

De naam Noach komt 59 keer voor in de bijbel

Wie was Noach en wat deed hij?

Noach is de zoon van Lamech en vader van Sem, Cham en Jafeth. Noach is 500 jaar oud als hij van God de opdracht krijgt een ark te bouwen om hiermee de zondvloed te overleven. Alleen Noach en zijn familie en een mannetje en vrouwtje van elke diersoort overleven deze grote overstroming. Als de aarde is drooggevallen, brengt Noach een offer. Als antwoord hierop en als teken van Zijn verbond met Noach laat God een regenboog verschijnen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--