Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nymfa

Nimfa, Nimke, Nima, Nina, Nymfe

Nymfa komt van het Griekse woord numphè, dat 'bruid' of 'jonge vrouw' betekent.

Nymfa komt van het Griekse woord numphè, dat 'bruid' of 'jonge vrouw' betekent. Deze naam verwijst mogelijk naar een vroege Christelijke denominatie die nadruk legde op de bruiloftsmetafoor in het belijden van hun geloof (God als bruidegom en Zijn kerk als bruid).

Is de naam Nymfa populair in Nederland?

Nymfa is een naam die in Nederland zeer weinig voorkomt. Slechts een handvol mannen en vrouwen draagt deze voornaam. Er zijn wel twee heiligen, uit vermoedelijk de 4e eeuw, die deze naam dragen. 

Heeft Nymfa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Nymfa is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Nymfa terugvinden?

De naam Nymfa is te vinden in het Bijbelboek Kolossenzen 4:15.

Hoeveel keer komt de naam Nymfa voor in de bijbel?

De naam Nymfa komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Nymfa en wat deed zij?

In de brief die Paulus aan de christelijke gemeente in Kollosse, een stad in het westen van het vroegere Klein-Azië, schrijft, prijst hij de Kolossenzen om hun vaste geloof. Aan het einde van de brief groet hij in het bijzonder enkele mensen. Een van hen is Nymfa, (waarschijnlijk) een vrouw in wiens huis de gemeente van Laodicea bij elkaar komt. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--