Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Omar

Umar, Omer, Omaira, Omarah

De naam Omar is afgeleid van het Hebreeuwse werkwoord amar, dat 'spreken' betekent.

De naam Omar is afgeleid van het Hebreeuwse werkwoord amar, dat 'spreken' betekent. De betekenis van de naam Omar wordt dan ook vaak omschreven als 'welbespraakt'. In het Arabisch betekent de naam 'bloei' of 'blakend'. 

Is de naam Omar populair in Nederland?

Omar is relatief populair in Nederland, in 2017 kregen 99 jongens deze naam. Dat leverde plek 174 op in de ranglijst met de 500 populairste jongensnamen van dat jaar. 

Heeft Omar een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Omar is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Omar terugvinden?

De naam Omar is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 36:11.

Hoeveel keer komt de naam Omar voor in de bijbel?

De naam Omar komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Omar en wat deed hij?

Er komt in de Bijbel slechts één Omar voor: een van de afstammelingen van Esau, de broer van Jakob en zoon van Isaak. Esau trekt weg van het land waar zijn broer Jakob woont, omdat de veestapels van beide mannen te groot zijn om in hetzelfde gebied te kunnen verblijven. Hij trekt met zijn familie, slaven en slavinnen en zijn veestapel naar het Seïrgebergte, waar hij nog meer nakomelingen krijgt. Elifaz, een van de zonen van Esau, verwekt Omar. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--